úterý 8. dubna 2014

Naše čtrnáctidenní putování, díl 3. -> Cameron Highlands

Ačkoliv jsme v místě zvaném Cameron Highlands strávili pouze jedno odpoledne, musím mu věnovat samostatný článek, protože se mi tady z celé Malajsie líbilo úplně nejvíc.
Jedná se o pohoří ve středu Malajsie, které je proslulé nádhernou zelenou přírodou, čajovými plantážemi, horami a různými typy farem. Je zde čistý vzduch a díky vyšší nadmořské výšce zde není takové vedro jako v jiných částech země (bylo zde cca 20°C).
Dorazili jsme sem v poledne a protože jsme neměli moc času (v noci jsme měli naplánovaný přesun na ostrov Langkawi), domluvili jsme si v nejbližší cestovní agentuře na celé odpoledne řidiče, který nás provezl po těch nejzajímavějších zákoutích.
Nejprve jsme byli vyvezeni na nejvyšší vrchol Cameron Highlands, kde byla rozhledna. Kdybychom si tam vyšlápli pěšky (cca 10km do kopce po silnici), byl by celý zážitek ještě umocněn, ale i takhle to bylo nádherné...hlavně ten výhled.
Čajové plantáže a lidé, kteří sbírají čaj -> během dne jsme navštívili ještě továrnu, kde jsme se mohli seznámit s tím, jak se čaj vyrábí.

Mezi naše další zastávky patřily také dvě farmy - včelí a motýlí. Ta včelí byla fajn (viděli jsme včely a ochutnali med), ale ta motýlí byla přímo excelentní. O motýly se tam totiž jednalo jen hodně okrajově - sice tam spoustu motýlů bylo, ale spolu s nimi tam byli taky hadi, želvy, stonožky, štíři, ještěrky a různé další potvory. Měli jsme štěstí, že se nás ujal místní průvodce, začal všechny potvůrky vytahovat z terárek a dovolil nám se s nimi fotit. Byli jsme jako u vytržení a výsledkem je kromě super zážitku hromada povedených fotek... (nedělalo mi problém vzít do ruky nic, kromě hada...:D )







 

Po této zvířecí show jsme jeli na jahodovou farmu. Více než samotné pěstování jahod mě ale zajímaly produkty, které si tam člověk mohl koupit - jahodový shake, džus, jogurt, pohár, nanuk... prostě všechno možné z čerstvých jahůdek.


Viděli jsme tedy spoustu věcí a k večeru jsme se začali přesouvat z Cameron Highlands na ostrov Langkawi - po úžasném odpoledni čekala nás velice dlouhá cesta a skoro bezesná noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář Vám moc děkuji!